Tack vare smarta energilösningar är TvNo i Norrköping nu ett helt fossilfritt tvätteri. Vi lyfter på hatten och gratulerar TvNo till ett gott miljöarbete! Läs hela pressmeddelandet nedan.

Pressmeddelande 2018-04-03 

TvNo

Ett helt fossilfritt tvätteri

TvNo Textilservice AB i Norrköping är ett av Sveriges största tvätterier och där det dagligen tvättas ca 18 ton eller 50 000 artiklar till i första hand vården i Regionerna Östergötland och Jönköping samt till Norrköpings kommun. Energiåtgången är naturligtvis stor och målet har sedan tiotalet år varit att bli helt fossilfritt på drift och transport.

Den största energiåtgången i verksamheten går till att producera ånga, vilket i första hand görs med hjälp av pellets. Ångan används till tvättmaskiner, torktumlare, manglar och värmeproduktion. Vid sträng kyla och vid avbrott i pelletspannan, har TvNo AB nu gått över till att stötta upp med biogasol i en reservpanna och på det viset kunna vara helt fossilfri.

– Redan 2009 började vi gå över till förnyelsebart bränsle i våra fordon, 2012 gick vi över till att använda pellets för all drift och uppvärmning, vi har grön el och nu när vi fått möjligheten till biogasol har vi nått vår målsättning att vara helt fossilfria, något vi är väldigt stolta över, säger Jonny Hägerström, Verkställande Direktör på TvNo Textilservice AB.

Innan övergången till förnyelsebara bränslen så släppte TvNo ut årligen ca 2 600 ton CO2.

För mer information: Jonny Hägerström 070-378 05 02

Läs mer om TvNo på http://www.tvno.se

 

TvNo
TvNo servar idag ca 1300 kunder med alltifrån större sjukhus till mindre distriktssköterskemottagningar och folktandvårdsenheter. Företaget ca 125 anställda och omsätter ca 100 mkr/år.

 

Texcare

logo-footer

FÖLJ OSS: